Akne

Nej tak til bumser

hudpleje behandling

Akne skyldes betændelse i de små talgkirtler, Der omgiver de fine hår i ansigtet og overkroppen

Akne dækker hele spektret fra hudorme og bumser til de mere ubehagelige former for akne, hvor der kommer dybe byldlignende forandringer.

Et velkendt problem for især unge men kan forekomme i alle aldre og kan ramme begge køn. Akne vulgaris er en betegnelse som dækker over uren hud med hudorme og dybtliggende urenheder som skaber røde betændte lommer i huden fyldt med puds. Akne er hormonelt betinget og kommer pga. Overproduktion af olie og talg i huden, og den hormonelle produktion af androgen. Akne når ofte sit højde punkt i de sidste teenage år og aftager stille og rolig, dog oplever mange kvinder især, i forbindelse med deres cyklus, at tilstanden blusser op. Ting som kan forværre akne: Indtag af mad med stort olie indhold, pomme frites, chips og andet friturestegt mad, Stress, og at kradse/pille i urenhederne.

urenhud

Her har vi en kunde der har brugt Sebu-Wash Gel Cleanser og Sebu-Tone Clarifier sammen med Antioxidant AVST Moisturiser 1, man kan se hvad det kan gøre på bare 3 uger ved tilstoppet porer og hvor meget mindre fremtoning af porerne er, huden er heller ikke fedtet mere.

Environ har udviklet en helt ny tilgang til bekæmpelsen af akne udbrud, Clean, Control og Clear, som hjælper med at udrense og regulere talgproduktionen i huden,forebygge og kontrollere eksisterende udbrud, og udglatte og forfine hudstrukturen med den helt nye Specialist Skincare Focus Care Clarity+ serie.

Jeg har stor erfaring med behandling af akne hos især helt unge. Mange har allerede været igennem basiron og diverse pillekurer fra hudlægen uden den store effekt. På få uger oplever mine kunder stor forandring i deres hud.

Som en start i en hudplejeserie vil jeg anbefale Sebu-wash gel cleanser

 
 
Fordele
* Mild dybderensende.
* Renser og fjerner urenheder.
* Eksfolierer huden mildt med Salicylsyre, som hindrer huden i at tilstoppe.
* Fjerner overskydende talg fra hudens overflade, samt genopretter og re-balancerer hudens egen naturlige oliebalancer.
 

Hvad er bumser og hudorme?

behandling af akne
Hvad er årsagen til akne?
Der er mange teorier om, hvorfor du får akne. I dag ved vi, at det ikke skyldes dårlig hygiejne eller diæt, men primært på grund af mængden af ​​talg, som talgkirtlerne producerer, hvilket får hudens porer til at blive tilstoppede.

Det er desværre arveligt, har far eller mor haft det er der stor chance for at barnet også vil få akne. Cirka 80 til 85% af alle har haft akne-problemer i deres teenageår. En tredjedel af disse har haft akne problemer, der har ført til aktiv behandling. Akne er kategoriseret som enten ikke-inflammatorisk (mild akne) eller moderat til dyb inflammatorisk (alvorlig akne).

Blackheads(hudorme) og bumser
I ikke-inflammatorisk akne opstår en hudorm , en talgkirtelåbning, der forstørres og fyldes med talg, bakterier og afviste hudceller. Der er to typer ikke-inflammatorisk akne: sorte og hvide hudorme.

Disse kan helbrede sig selv ved at frigive indholdet af talg, bakterier og afvist hud. I inflammatorisk akne indeholder talgkirtlerne en langsomt voksende bakterie, der, når den multipliceres, danner stoffer, der nedbryder talgkirtelvæggen og talg, der findes i huden, til frie fedtsyrer. Dette kan igen føre til en inflammatorisk tilstand, hvor en hudorm bliver betændt i sted for at forsvinde.

Akne er en almindelig hudsygdom, der skyldes betændelse i talgkirtlerne, hvilket kan give bumser og hudorme. Akne forekommer normalt i ansigt eller bryst og ryg, hvor der er flest talgkirtler.
Når folk taler om akne, taler de om acne vulgaris. Folk i alle aldre er berørt, men det er mest almindeligt hos teenagere. I puberteten ændres hormonbalancen i kroppen, og kønshormonerne, eks p-piller får talgproduktionen til at øges, hvilket lukker åbningen på talgkirtlerne. Bakterierne i talgkirtlerne begynder at nedbryde talg til blandt andet fedtsyrer, og kroppen forsvarer sig mod dette ved at skabe betændelse.
Det er vigtigt at være opmærksom på, at akne ikke primært kommer fra dårlig hygiejne eller diæt, men fra den mængde talg, som talgkirtlerne producerer. Dette skyldes primært arvelighed, dvs. gener man har arvet. Vask morgen og aften med sæbe og vand såvel som en normal diæt er ikke tilstrækkelig. Nogle mennesker har øget følsomhed i talgkirtlerne over for hormoner og får derfor lettere bumser.
Mange mennesker kæmper med akne bumser, og mange mennesker finder det psykologisk vanskeligt og bliver påvirket af akne, især teenagere, da udseende i ungdomsårene spiller en vigtig rolle for mange. Sebu Serien er den idelle hudplejeserie til teenager og andre som oplever bumser og akne. Man kan finde det vanskeligt at passe ind og finde sin identitet i denne alder. Akne Bumser kan give lavt selvværd, angst og depression. Det er heller ikke ualmindeligt, at unge mennesker med mange bumser isolerer sig fra venner på grund af skam.

I de fleste tilfælde kan bumser forsvinde efter puberteten af sig selv, hvis du oplever problemer med bumser og akne, kan det behandles. Der er mange forskellige typer af akne.

hudorme
Botanical Infused Sebu-Wash Gel. klik på billedet for at læse mere

Tilstoppet porer

Uren hud?

bumser

Sebu-Lac Lotion: Sebu-Lac Lotion En let og delikat tyndtflydende lotion, som tilfører vigtige næringsstoffer til huden og samtidig regulerer og bevarer fugtniveauet i huden, så fremkomsten af tør og skallende hud minimeres. Den indeholder AHA og BHA frugtsyrer i en formulering, der let kan absorberes, og som hjælper til at fugte og blødgøre ujævn hudtekstur.

Fordele

  • Tilfører nyt liv til huden og efterlader huden med et sundt og strålende udseende.
  • Støtter hudens naturlige eksfolierende funktion.
  • Fremmer optagelsen af nærende ingredienser og binder fugten til huden.

Hindrer bakterieangreb på hudens overflade og fremmer en hurtigere helingsproces.

Effektiv og skånsom behandling for unge og ældre med hudproblemer som, akne, ar, rossacea, pigmentforandringer, rynker. I kan læse meget mere om det her på siden i toppen af hjemmesiden, ville i kunne se før og efter billede af kunders hud efter brug af Environ hudpleje. Er der spørgsmål omkring akne  eller andre hud udfordringer kontakte os på e mail eller på formularen på siden kontakt 

Sebu-ACE Oil: En fintekstureret botanisk og vitaminrig olie med Tea Tree bladolie, som hjælper med at kontrollere og hindre fremtidige udbrud. Denne videnskabelige formulerede olie, tilføjer huden med vigtige næringsstoffer i form af A-,C-, og E-vitamin, som fremmer en sundere og mere strålende udseende.

Fordele

  • Beskytter huden mod udefrakommende skadelige påvirkninger.
  • Giver næring og efterlader huden glat og velplejet med et blødt og smidigt udseende.
  • Forbedrer og re-balancerer hudens talgproduktion.

Hindrer bakterieangreb på hudens overflade og fremmer en hurtigere helingsproces.

Focus Care clarity+  fra Environ er ideel til behandling af akne. Samtidig kombinere jeg ofte Vita-Enriched antioxidant gel fra Focus Care Comfort+ serien  som også kan være en del af en hudpleje rutine mod rosacea, da denne reducere inflammatorisk tilstande i huden. Igennem en gratis hudanalyse ved maishudpleje.dk får du vejledning til hvilke produkter netop din hudpleje bør indeholde.

Kæmper du løbende mod hudproblemer

akne behandling

udfordringer med akne og undrenheder. Forestil dig en klar og ren hud, der ikke tørrer ud eller er irriteret. Den helt nye Environ Focus Care Clarity + samling fra Environ kan hjælpe dig med at opnå den bedste hud nogensinde.

Environ Focus Care ™ Clarity + Serie indeholder forskellige kombinationer af videnskabeligt undersøgte ingredienser, der hjælper med at forbedre udseendet på din hud, og hjælper på hud der er tilbøjelig til at få udbrud af akne. Dette innovative 3-fasede system tilbyder en komplet hudplejeløsning, der kan klare selv de værste udbrud, men som samtidig er blid mod huden.

Trin 1

Den nye Environ Botanical Infused Sebu-Wash Gel Cleanser er en blid, matificerende skummenede ansigts vask formuleret med en kombination af ingredienser, der hjælper ved at vaske snavs og overskydende overfladeolie, der kan forværre forekomsten af ​​rødme, hvilket efterlader huden med følelse af at være forfrisket og ren.

For bedste resultater skal den bruges morgen og aften inden du bruger Sebu-Tone Clarfier. Dette produkt indeholder salicylsyre som et keratolytisk middel.

Trin 2

fter afrensning, renser du nu efter med Environ Botanical Infused Sebu-Tone Clarifier, en fremragende
toner formuleret med eksfolieringsmidler og talgregulerende ingredienser. Denne toner hjælper med at fjerne ophobningen af død overflade hud og hjælper med at minimere olien så din hud ikke ser skinnende ud, den efterlader huden så den ser glattere og mere raffineret ud.
Efter rengøringen skal du tone ansigtet, Kom toner på en bomuldrundel og tørre bomulds puden forsigtigt over dit ansigtet. Brug den morgen og aften. Efter kun en uge vil du se lysere hud og en mere jævn hudfarve. Huden ser glattere og mere raffineret ud. De antiseptiske ingredienser hjælper med at kontrollere betændelse og minimere rødme i huden.

En eller to gange om ugen er Enhydroxy Acid Sebu-Clear Masque et glimrende valg til at kontrollere ophobningen og afbalancere ph- og talgniveauer. Hydroxy syre Sebu-Clear Masque er en syre creme-maske, der indeholder en kombination af eksefolierende syrer til at hjælpe med at fjerne udseendet af eksisterende udbrud, hvilket efterlader huden synlig klarere. Den eksefolierende creme maske med lav pH hjælper med at fjerne tydelige udbrud af urenheder og akne. Den ler baserede maske fjerner overskydende olier på huden og genfugter huden, den ultra milde peeling hjælper med at lindre overbelastning og efterlader huden synlig sundere og glattere.

Trin 3

Environ Hydroxy Acid Sebu-Lac Lotion er ikke en olie lotion. Den er designet til at hjælpe med at bekæmpe de synlige tegn på udbrud og til at hjælpe med at forbedre udseendet på tekstur og tone den udsatte hud. Dette produkt indeholder en speciel kombination af mælkesyre-eksefolierende midler og fugtighedscreme, der efterlader huden blødere, glattere og mere afbalanceret. Rens og tone med Environ Sebu-Wash Gel Cleanser og Environ Sebu-Tone Clarifier inden påføring.

Bland lige store mængder af denne lotion med Environ Sebu-ACE Oil i håndfladen og masser forsigtigt ind i de berørte områder. Denne Environ Vita-Botanical Sebu-ACE Oil er en let tekstureret botanisk og vitaminberiget olie, der hjælper med at kontrollere udseendet af pletter. Den er videnskabeligt formuleret til at give en daglig dosis af essentielle hudvitaminer og efterlader huden sundere og glattere.

Brug dem sammen morgen og aften.

Hjælper med at forbedre udseendet af tør, skællene, kløende hud, eksefolierer og lysner ujævn hudtone op og forbedrer udseendet af tekstur, hvilket efterlader huden klar og glødende. Bruger du dem begge vil din hud se mere hydreret, opfrisket og afbalanceret ud.

Environ Botanical Infused Sebu-Spot Blemish Gel er dit daglige våben til at holde røde pletter under

kontrol og bekæmpe nye udbrud. Environ Botanical Infused Sebu-Spot Blemish Gel er en målrettet pletbehandling, der er specifikt formuleret til at bekæmpe bakterier og forbedre udseendet af synlige pletter og udbrud. Anvend meget lidt med en fingerspids eller med en vat rondel direkte på pletterne. Denne gel kan anvendes overalt eller til et målrettet område, der oplever udbrud og tilstoppede porer. Environ Botanical Infused Sebu-Spot Blemish Gel hjælper med at reducere udseendet af rødme og pletter, hjælper med at hæmme virkningen af ​​overdreven talg, forbedrer udseendet af forstørrede porer, ujævn hudtone, træthed og den har også andre fordele som antioxidanter og anti mikrobiel aktivitet.

Klar og sund hud er muligt med den rigtige daglige hudplejerutine og målrettede produkter, der hjælper

målrettet med at løse specifikke udsatte hudtyper uden at udtørre din hud. Den helt nye Focus Care Calrity + Serie fra Envirion er dit bedste forsvar.

Symptomer på forskellige typer af akne

Akne, ofte kaldet bumser, er et udslæt forårsaget af betændte talgkirtler. Akne er almindelig. Akne forekommer ofte i ansigt, på bryst og ryg, hvor du har de fleste talgkirtler. Akne skyldes ikke dårlig hygiejne.

Det er muligt at slippe af med akne, selvom det kan tage noget tid. Folk i alle aldre kan få akne, men det er mest almindeligt i ungdomsårene. Det er de hormonelle ændringer, der øger produktionen af talg til at dannes i talgkirtlerne. For langt de fleste forsvinder akne efter puberteten.

Symptomer på forskellige typer af akne

Hvor mange bumser du får kan varierer fra person til person. Den type akne, der oftest forekommer i ungdomsårene, kaldes acne vulgaris, hvilket betyder almindelig akne. Det ligner små gule eller røde hævede knopper, der ofte gør ondt. Det sidder normalt i ansigtet, men nogle gange også på brystet og ryggen.

Det heler det meste af tiden uden at efterlade ar. En mere besværlig form for akne viser sig som store og ømme klumper også kaldet cyster de er dybere nede i huden. Knopperne kan svulme op og gøre ondt. Det er almindeligt, at der kan komme små ar, når akne er helet. Du skal konsultere en læge, hvis det er helt ude af kontrol fordi der kan altid opstå et behov for medicin behandling.

Nogle mennesker får kun akne i voksenalderen eller har deres akne, indtil de er i 50’erne. Sådan akne kaldes akne tarda. Det kan være svært at skelne voksen akne fra en hudlidelse kaldet rosacea . I nogle typer af akne fremstår de tilstoppede porer i talgkirtlerne som sorte eller hvide hudorme. Sort er et farvepigment og ikke snavs.

Hvad kan jeg gøre selv?
Du kan ikke forhindre dannelsen af akne, fordi begge hormoner (østrogen og testosteron), hudtype og arvelighed spiller ind. Men der er nogle ting, du kan gøre selv for at reducere besværet, selvom det normalt tager lidt tid.
Vask en eller to gange om dagen

Akne har intet at gøre med uren hud. Derfor hjælper det ikke at vaske ekstra meget. Det er nok at vaske to gange om dagen. Du kan bruge en mild sæbe eller ansigtsvask til fedtet og bumset hud, helst uden parfume. Gerne Environ Sebu-Wash Gel Cleanser

Klem ikke bumser
Klem ikke akne, da talgkirtlen kan blive beskadiget, og betændelsen kan blive værre. Du bør heller ikke selv forsøge at tømme en byld/cyste eller dybtliggende akne . Dette øger risikoen for at få ar.
Sol dig forsigtigt
Mange mennesker tror at akne bliver bedre i løbet af en solrig sommer. Solen reducerer kun betændelse i huden. Akne kan derfor midlertidigt blive bedre, hvis du soler forsigtigt uden at forbrænde dig selv. Men du må ikke solbade dig selv så lang tid at du kommer til at svede af det, du må heller ikke bruge en fedtet solcreme, det kan få dig til at få mere akne da du lukker huden inde. Ar på huden er ofte synlige som små rødlilla mærker. Disse kan forblive i længere tid hvis du soler dig. Den tid det tager før arene bliver hudfarvede forlænges.
Undgå fødevarer, der forværrer akne
Nogle undersøgelser har vist, at du kan få mere akne, hvis du spiser meget søde ting. Det samme gælder i nogle tilfælde mejeriprodukter. Men der er en anden forskning, der viser at det ikke betyder noget. Hvis du tror, at noget du spiser forbedrer eller forværrer din akne, skal du stole på det.
Vær forsigtig med makeup
Mange mennesker har svært ved at se akne, især i ansigtet. Det kan være en god idé at dække akne med for eksempel make-up. Makeup har ikke vist sig at forårsage akne, men kan gøre huden mere irriteret. Derfor kan det være godt at være forsigtig med makeup. Undgå at bruge makeup, der indeholder olier eller andre fedtstoffer.
Hvad forårsager akne?

Hvert hår på kroppen er i en hårsæk, og ved siden af hårsækken er talgkirtler. Det er i talgkirtlerne, der dannes akne. Du har store talgkirtler i ansigtet, på brystet og på ryggen. Derfor kan du nemt få akne eller bumser på ryggen eller brystet der.

I Puberteten ændres hormonbalancen i kroppen, og du får flere kønshormoner. Akne forekommer hos begge køn. Det får mere talg til at dannes i talgkirtlerne under huden. Sebum er en type fedt, der sammen med hudrester tilstopper åbningen af talgkirtlen, og så vil du få hudorme. Samtidig øges indholdet af en speciel bakterie, hvilket også spiller en rolle i at få akne. Akne knopper dannes, når den nedre del af talgkirtlen bliver betændt. Der er mange talgkirtler i ansigtet, på brystet og på ryggen, og derfor kommer akne oftere der.

Delvis arvelig
Dine genetiske dispositioner har en vis betydning for, om du får akne. Risikoen for at få meget akne er større, hvis en af dine forældre havde alvorlig akne i deres teenager år. Det er usædvanligt, at børn af forældre, der ikke havde akne i deres teenager år, får svær akne.

12 gode råd til akne og uren hud

Pinlige pletter kan ramme os alle lige fra skoleelever til statsministeren

Alt behandling af akne er rettet mod at forhindre betændelse og reducere udbrud, før de sker. Her er 12 gode råd.
Hvorfor har nogle mennesker alvorlige udbrud, mens andre næppe har en bums er ikke helt klart. Men genetik og miljøpåvirkninger spiller helt klart en rolle.

1. Hold dit ansigt rent.Vask dit ansigt en og meget gerne to gange dagligt med Sebu-Wash Gel Cleanser.

2. Skrub ikke med en vaskeklud …Brug dine hænder til at rense dit ansigt, og dup din hud tør med et rent håndklæde i stedet for at gnide det tørt. Skrubning kan faktisk fremme mere akne.

3. Undgå exefolierende børster.Mens reklamer viser fordelene ved disse børster, skal du undgå dem, hvis du har akne. Undersøgelser antyder, at de faktisk kan forværre akne.

4. Spis en sund kost.Selvom der ikke er noget videnskabeligt bevis på at chokolade og fedtede fødevarer forværrer akne, antyder undersøgelser, at der er en sammenhæng.

5. Ignorer ikke dit hår.Hvis du har fedtet hår, skal du muligvis vaske det oftere end folk, der har tørt hår. Hvis du holder dit hår rent – vil det hjælpe med at forhindre udbrud på panden og ansigtet.

6. Gå i bad og vask dit ansigtet lige efter træning.Sved klæber sig fast til dit ansigt og kan indeholde bakterier, der forårsager akne.

7. Brug fugtighedscreme og solcreme, der er specielt lavet til ansigtet.Cremer designet til kroppen er tungere og kan tilstoppe dine porer.

8. Brug vandbaseret, oliefri makeup.Makeup har længe været brugt til det formål at dække pletter. Men vær forsigtig – du forværrer muligvis dine udbrud. Tunge, fedtede produkter med kakaosmør, mineralolie kan forværre akne.

9. Pas på med at fjerne ansigts hår.Ofte er det bedst at bruge en elektrisk barbermaskine, der bevæger sig forsigtigt ned over hårene. Rengøre bladet regelmæssigt og barber dig i retning af hårvæksten for at undgå skægpest.

10. Undgå at røre ved dit ansigt.Hver gang dine fingre møder dit ansigt, overfører de snavs og olier. Det er en hård vane at bryde, men en vigtig en at bryde.

11. Tryk ikke dine bumser ud.Det kan øge din betændelsestilstand i huden og kan medføre ar dannelse.

12. Skift sengetøj mindst en gang ugentligt.Hvis der er snavs og olie på dine lagner, gnider du det af på din hud, mens du sover. Dette er især vigtigt for dit pudebetræk, fordi det er her du hviler dit ansigt.

Er der spørgsmål er i altid velkommen til at kontakte os på e mail, eller ved at udfylde siden på kontakt.