Rynker

Bekæmp dine rynker og styrk din hud

maishudpleje.dk hudpleje

Rynker og linjer kommer med alderen Både ja og nej!

Rynker og linjer opstår som huden mister sin elasticitet og collagen, men faktisk kan denne proces bremses og forbedres.

Som mennesket aldres og udsættes for frie radikaler, miljø, rygning, stress, forurening, kost osv. sker der en nedbrydning i hudens collagen og elasticitet herunder også mængden af a-vitamin i huden.
Men som det eneste vitamin i huden kan a-vitamin genopbygges. Kombineret med antioxidanter og peptider kan man altså genopbygge collagen og elasticitet i huden igen.

Samtidig med at huden forfines og finder sin spændstighed igen, genopbygges hudens modstandsdygtighed også.

Hudpleje mod rynker og linjer vil bestå af en kombination fra forskellige serier.

Produktlinjer 

Skin EssentiA er basis hudplejeprodukter med et unikt step up system i et overkommeligt pris niveau.

Youth EssentiA serien er til dig som ønsker hurtige resultater, med det bedste og mest friske ingredienser. Dermed også et højere prisniveau.

Focus Care Youth+ serien indeholder produkter som giver et ekstra boost i kampen mod rynker, linjer og aldringstegn.

Alle produktserier kan hjælpe i behandlingen af ar, acne, pigmenteringer og rosacea

rynker i panden
Ansigtsløft på krukke? JA tak! Klik på billedet for at læse mere

Beskrivelse

Tri BioBotanical Revival Masque hudpleje maske perfektionerer kunsten at skabe synligt lysende, strålende, glattere, yngre og revitaliseret hud. Kombinationen af de revolutionerende ingredienser asiatisk, mandel og mælkesyre gør dette muligt.
En innovativ ”face-lift” maske, som også hjælper teinten med at bevare sin udstråling.

Anvendelse

Vi anbefaler at du starter med at påføre masken i et tynd lag (se billede) i 10 min.
2x ugenligt og derefter øger gradvist anvendelsen til 20 min. 3x ugenligt, hvorefter du til sidst kan sove med masken som det sidste lag i din aften rutine.

Fordele

  • Igennem mange år har forskning vist, at asiatisk syre fremmer hudens vækstfaktorer, som er vigtige i hudens regenerative processer.
  • Mælkesyre fremmer hudens naturlige fugtgivende faktorer.
  • Mandelsyre arbejder i synergi med mælkesyre og asiastisk syre og giver huden et glattere, yngre og mere forfinet udseende.

Ansigtsløft på krukke? JA!

Et af de rigtig eftertragtede produkter er fra Focus Care Youth + Tri biobotanical revival masque også kaldet “facelift in a jar” vil effektivt, i samspil med en hel hudpleje rutine,hjælpe på reducering af rynker og linjer.

Fordele

*Hjælper med at minimere forekomsten af uensartet hud og styrker hudens naturlige fugtbalance.

*Stimulerer hudfornyelsen og giver dermed et opstrammet og yngre udseende.

Kan vi undgå årsagen til rynker?

Årsagerne til rynker er mange og varierede, og vores evne til at begrænse deres skadelige indflydelse på hudens tilstand varierer også. At forstå, hvordan disse faktorer påvirker din hud, er et vigtigt første skridt for alle, der ønsker at mindske de synlige tegn på aldring.

En lang række faktorer bidrager til de forskellige slags rynker, som alle får gennem årene. Nogle stammer udelukkende fra vores egne livsvalg, mens andre er helt uden for vores kontrol. Generelt er det en blanding af de to – vi kan ikke helt undslippe de påvirkninger, der får rynker til at dannes , men vi kan tage betydelige skridt for at minimere rynkerne i at opstå, herunder at opstarte anti age cremer til at forebygge bl.a. rynker ved øjne, rynker i panden og generelt rynket hud.

ansigtet
Opstramning - Essential Skincare Youth EssentiA klik på billedet for at læse mere

Hormoner

Østrogen påvirker ikke kun rynker, men tykkelse af huden, blodgennemstrømning og hydrering. Reduktionen i østrogenniveauer i overgangsalderen repræsenterer ofte et betydeligt vendepunkt i en kvindes hudstilstand; dette er grunden til, at kvinder generelt har en tendens til at opleve flere rynker end mænd.

Frie radikaler er atomer eller molekyler (typisk ilt) med ikke-parrede elektronbindinger, der kan udløse skadelige kædereaktioner i kroppen. Ud over at ændre DNA og øge risikoen for kræft skaber frie radikaler også tværbindinger mellem fedt og proteiner i huden, hvilket beskadiger dets strukturelle kollagen og fører til dannelse af rynker.

Indtagelse af frie radikaler øges ved eksponering for UV-lys og miljøforurenende stoffer; øgning af dit indtag af naturlige antioxidanter giver noget forsvar mod den skade, de forårsager. Men fordi frie radikaler også produceres i kroppen som en del af den naturlige metaboliske process, kan den skade, de gør – kendt som oxidativ stress – ikke helt undgås.

Glycation

En anden naturlig rynkefremkaldende proces er baseret på sukkerglukosen, et essentielt cellulært brændstof. De transformerede proteiner eller AGE’er (avancerede glycering-slutprodukter) beskadiger i sig selv huden på en række måder, og de fortsætter selv, ligesom frie radikaler. Mens glycation ikke kan undgås fuldstændigt, har diæt med lavt sukkerindhold og kulhydrater betydelige fordele mod ældning.

Ekstrinsiske årsager til rynker

Solen er langt den væsentligste årsag til rynker, UV-stråling i sollys beskadiger direkte

rammen af ​​kollagen og elastin, der giver huden dens styrke og elasticitet. Der produceres enzymer for at rette op på skaden, men reparationerne er aldrig perfekte, idet kollagenfibre danner en ujævn matrix af solar, der til sidst fører til rynker. Processen resulterer også i oprettelsen af ​​frie radikaler, der fortsætter og gør yderligere skade.

Al udsættelse for sollys (eller UV-solarium), der resulterer i en mørkere eller rødmende hud, udgør skader. Men det betyder ikke, at du skal undgå solen fuldstændig – når alt kommer til alt er sollys en vital kilde til vitamin D. Du skal dog bære solcreme og begrænse den tid, du bruger i solen, når du ikke bruger solcreme til bare en få minutter.

Rygning

Det bør ikke være nogen overraskelse nu, at rygning er usund. Cigaretrøg indeholder mange hundrede aktive ingredienser — nogle udløser enzymer, der beskadiger kollagen og elastin i huden. Andre ingredienser er skadelige frie radikaler i sig selv, og rygning kan også reducere niveauerne af vitamin A – en antioxidant, der beskytter mod frie radikaler. Rygning reducerer blodgennemstrømningen i huden betydeligt, og reducerer tilførslen af næringsstoffer og ilt, som huden har brug for for at reparere sig selv.

Ansigtsudtryk

Vi skaber også rynker i vores vågne timer. Dynamiske udtrykslinjer, der har tendens til at danne sig omkring områderne med ansigtsudtryk i øjnene, panden og omkring munden. I årenes løb bruger vi vores ansigtsmuskler til at smile, rynke i panden og grine.

10. Måder at reducere aldringstegn på

Der er mange ting som har indflydelse på hudens aldringsprocess. Nogle ting kan vi ikke ændre på, men faktisk findes der flere ting vi kan gøre for at opretholde den unge, sunde og stramme hud. 

Husk solcreme! Uanset om du ligger på stranden og soler dig eller går i haven, rammer solens UV stråler dig og din hud skades. Maishudpleje anbefaler dig at påføre solcreme spf 15 fra morgenstunden efter din normale hudplejerutine, og påfør igen hver 2-3 time dagen igennem.

Undgå rygning. Rygning nedsætter blodets ilt, derudover får nikotinen hudens fineste blodkar til at trække sig sammen så huden får dårligere ernæring, dette medfører hurtigere ældning af huden.

Forsøg at undgå ansigtsudtryk som giver linjer. Hvis man mange år igennem konstant rynker brynene kan der med tiden opstå linjer typisk i mellem øjenbryn og i panden. Brug evt solbriller for at minimere muskelsammentrækninger.

Spis sund og varieret. En sund og varieret kost hjælper huden til at bliver tilført de rigtige vitaminer og mineraler som er optimalt for at huden kan opretholde sin glød, og spændstighed.

Hold igen med alkoholden. Alkohol er med til at dehydrere huden og med tiden vil dette accelerere aldringsprocessen.

Motioner. Motion øger blodcirkulationen og er med til at sørge for at hele kroppen holder sig yngre.

Husk at rense din hud 2 gange dagligt, morgen og aften. Efter en hel dag har din hud været udsat for frie radikaler og for at din hud ikke bliver påvirket af disse er det vigtigt at få det renset af huden.

Vær blid når du renser din hud. Undgå skrubbemasker som indeholder korn da disse nemt kan ødelægge nye, fine og skrøbelige hudceller.

Brug A-Vitamin creme. A-Vitamin er det eneste vitamin som kan genopbygges i huden. A-vitamin er det vitamin som nedbrydes med alderen og frie radikaler, og med tiden som det nedbrydes mister huden sin elasticitet og glød. Med Environs step up system sikre du huden en rolig start på en sundere og mere modstandsdygtig hud.

Søvn. Sørg for at få en god nattesøvn. Når vi sover for lidt bliver kroppen stresset og huden får derfor ikke den “omsorg” fra kroppen som er med til at opretholde den sunde hud.